Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare pe tronsoanele Domnești-Nețeni-Albeștii Bistriței, Sânmihaiu de Câmpie-Visuia, Beclean-Chiochiș

Astăzi, s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a DJ 154 D Domești- Nețeni- Albeștii Bistriței, DJ 162 Sânmihaiu de Câmpie-Visuia, DJ 172 A Beclean – Chiochiș [42,5 km], un proiect vital pentru infrastructura rutieră din județ, transmite președintele CJ Emil Radu Moldovan.

Sărbătoarea Sfântului Nicolae, vine cu vești bune pentru județul nostru.

Astfel, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a mai dat startul unor lucrări pentru unul dintre cele mai importante tronsoane de drumuri județene care vor fi modernizate în ultimii ani și care vor asigura o legătură rutieră rapidă, în condiții de siguranță

,,E unul dintre proiectele foarte complicate ale noastre. A stat câţiva ani în contestaţie pe la Curtea de Apel. După ce s-a semnat contractul şi am început să lucrăm la proiectare, au explodat preţurile. Cu un studiu de fezabilitate din 2017, un an de zile am purtat discuţiile cu ministerul ca să ne accepte modificările de preţuri şi lucrările suplimentare de care este nevoie, undeva în primăvara acestuia an, spre vară, am primit Actul adiţional de la minister”, a informat nu demult Emil Radu Moldovan.

Valoarea investiției este de 297.514.510,80 lei, după ultimele modificări ale indicatorilor tehnico-economici.

În cadrul proiectului se vor realiza următoarele lucrări:

– lucrări de terasamente, lucrări scurgere a apelor pluviale (șanțuri betonate, rigole carosabile, podețe).
– modernizarea părții carosabile cu îmbrăcăminte bituminoasă.
– consolidări cu ziduri de sprijin din beton
– lucrări de siguranță rutieră (indicatoare rutiere, marcaje, parapet de siguranță)
– modernizarea acceselor la proprietăți și a drumurilor laterale.

,,Continuăm munca și dezvoltăm Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud cu pași siguri spre modernizarea întregii rețele de drum județean”, a mai fost mesajul președintelui CJ.

Domnești-Nețeni-Albeștii Bistriței

Distribuie

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Despre noi

Pagina orientată către comunitate și interacțiune cu cititorii. 

Conținut creativ, empatic și multidirecțional.

Pentru că ne dorim să devenim o comunitate proactivă, care crește idei și încurajează inițiative relevante social, te invităm să ni te alături și în grupul de facebook:  ZoomZet Bistrița-Năsăud.

 

Materialele (text, foto / video) aflate pe acest site au caracter de proprietate intelectuală și sunt protejate prin Legea 8/1996 privind dreptul de autor și celelalte drepturi conexe. Toate titlurile și interesele legate de pagina zoomzetbn.ro sunt deținute, licențiate și controlate de administrator sau de către partea îndreptățită ca furnizor al conținutului (denumită “furnizor terță parte”). Preluarea integrală sau parțială a informațiilor și a materialelor foto/video este permisă doar cu precizarea sursei printr-un link activ către pagina zoomzetbn.ro.

Date de contact:

✉️ redactia@zoomzetbn.ro

📞 +40742 982 346