Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Se deschide Târgul de Crăciun la Bistrița! Luminițele, mirosul de cozonac și râsetele vor îmbrățișa orașul

,,Se apropie magia Crăciunului!” a fost mesajul transmis de primarul Ioan Turc. Edilul a anunțat data în care se vor aprinde luminițele și când se va dechide Târgul de Crăciun la Bistrița. Au rămas mai puțin de două zile până când luna moșului își intră în drepturi depline.

Primăria, împreună cu compania care deservește acest domeniu au început de câteva săptămâni montarea instalațiilor pentru iluminatul festiv de sărbătorile de Crăciun. Bistrița va străluci din data de 30 noiembrie 2023, de la ora 18.00. De asemenea, cei mici și mari se vor putea distra pe patinoarul natural, montat în cadrul târgului. Anunțul a fost făcut de către primarul Bistriței, Ioan Turc, în cadrul unei conferințe de presă.

Edilul Bistriței a menționat faptul că momentul aprinderii luminițelor de sărbători va avea loc pe pietonalul Liviu Rebreanu, de la ora 18:00, în această zonă urmând să aibă loc un spectacol susținut de Magicianul Robert Tudor și tânăra interpretă Kamelia Melnic. 

De asemenea, vor avea loc animații pentru copii susținute de trupa de teatru Alexandru Misiuga. 

Odată cu aprinderea iluminatului festiv va fi deschis și Târgul de Crăciun. Vor funcționa 28 de căsuțe, pline de furnizori locali, producători și artizani.

Luna decembrie, aduce, la fel ca în fiecare an, atmosfera magică specifică. Serile luminate de mii de beculețe se întorc la Bistrița, cu mirosul vinului fiert, a cozonacilor, gustul ciocolatei calde, împreună cu poveștile și râsetele alături de prieteni și familie. Una câte una, căsuțele, bradul, decorațiunile, proiecțiile și luminile recuceresc Piața Centrală pentru a transforma centrul într-o poveste.

Cei prezenți vor putea achiziționa preparate și produse tradiționale, de la căsuțe. Nu vor lipsi nici ateliere tematice pentru copii împreună cu meșteșugarii pricepuți. De la mic la mare, bistrițenii vor putea vizita și căsuța lui Moș Crăciun, unde se va cânta și se vor spune poezii, alături de îndrăgitul personaj.

Anul acesta, Primăria Bistrița a alocat un buget de peste 800.000 de lei, pentru iluminatul festiv din municipiu, de pe pasaje, străduțe și localitățile aparținătoare. 

Suma pentru iluminat festiv este anul acesta de 821.554 de lei. Da, într-adevăr, este mai mare decât cea de anul trecut, pentru că anul trecut am mers pe o sumă mică. Să ne amintim că în anul 2021 eram în pandemie, am mers pe o sumă modică. În 2022 tot orașul era în șantier. Ei, acum stăm ceva mai bine sau, îmi permit să spun, că stăm mult mai bine și ne așteptăm ca, la nivelul lunii decembrie, orașul să arate mult mai bine decât a arătat înainte de deschiderea acestor șantiere. Or, acest lucru presupune și un iluminat festiv mai curajos pentru sărbătoarea Crăciunului, a Anului Nou și până la Sfântul Ioan. Locuiesc în zona centrală și vă invit, după ce dăm drumul la iluminat, să veniți și să vedeți cât de mulți oameni vin cu copii, își fac poze. Anul trecut a fost un adevărat fenomen legat de prezența a mii și mii de oameni în centrul orașului“, a transmis primarul Ioan Turc.

Dorim să ducem acest iluminat și în cartierele orașului, precum și în localitățile aparținătoare ale orașului. Pentru toată lumea e sărbătoare și toți trebuie să simtă că fac parte din comunitatea bistrițeană”, a mai adăugat edilul.

Vezi aici lista târgurilor de Crăciun din toată țara.

Targ de Craciun Bistrita

Distribuie

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Despre noi

Pagina orientată către comunitate și interacțiune cu cititorii. 

Conținut creativ, empatic și multidirecțional.

Pentru că ne dorim să devenim o comunitate proactivă, care crește idei și încurajează inițiative relevante social, te invităm să ni te alături și în grupul de facebook:  ZoomZet Bistrița-Năsăud.

 

Materialele (text, foto / video) aflate pe acest site au caracter de proprietate intelectuală și sunt protejate prin Legea 8/1996 privind dreptul de autor și celelalte drepturi conexe. Toate titlurile și interesele legate de pagina zoomzetbn.ro sunt deținute, licențiate și controlate de administrator sau de către partea îndreptățită ca furnizor al conținutului (denumită “furnizor terță parte”). Preluarea integrală sau parțială a informațiilor și a materialelor foto/video este permisă doar cu precizarea sursei printr-un link activ către pagina zoomzetbn.ro.

Date de contact:

✉️ redactia@zoomzetbn.ro

📞 +40742 982 346