Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Școala de Balet ,,Ovidiu Danci”: ,,Spărgătorul de Nuci”, spectacol magic de Crăciun la Bistrița

Școala de Balet „Ovidiu Danci” din Bistrița aduce pe scena din Bistrița spectacolul desprins din copilărie, „Spărgătorul de Nuci”. Petrece o seară specială de Crăciun, într-o atmosferă de poveste.

Școala de Balet „Ovidiu Danci” din Bistrița organizează în premieră spectacolul de balet „Spărgătorul de Nuci”, o adaptare remarcabilă după Marius Petipa și Lev Ivanov. Dansatori talentați de la mai multe studiouri din Bistrița, Beclean și Vatra Dornei vor oferi o interpretare emoționantă, sub îndrumarea profesorilor Mircea Barițchi, Catinean Crina, Albuț Crina și Boldor Laura. (adaptare după Marius Petipa și Lev Ivanov).

Printre cele mai importante realizări, Ovidiu Danci a fost prim-balerin în „Spărgătorul de Nuci”, jucat pe scena Teatrului de Balet din  Regensburg, Germania. „Mama mea îmi zice că dansam mereu prin casă”, spunea Ovidiu într-un interviu. În anul 2010 declara pentru Adevărul.ro că i-ar place să îşi deschidă prima şcoală de dans din Bistriţa… La 5 ani de la deces, Școala de Dans păstrează vie amintirea îndrăgitului artist.

Spectacolul va dura o oră și va avea loc în data de 8 decembrie, de la ora 18:00 la Centrul Cultural Dacia.

Copii până la vârsta de doi ani au gratuitate.

,,Spărgătorul de nuci’‘ reprezintă cel mai popular balet din toate timpurile. Cu fiecare ocazie prinde viață un univers al copilăriei plin de inocență și sensibilitate. Un regat al dulciurilor, al jucăriilor care prind viață și o luptă „acerbă” între soldăței de plumb și șoareci. Mai presus de toate, scoate din ramă o poveste de Crăciun, cu brad împodobit, cadouri și o fetiță care visează o lume perfectă și al ei prinț.

spargatorul de nuci

l

Distribuie

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Despre noi

Pagina orientată către comunitate și interacțiune cu cititorii. 

Conținut creativ, empatic și multidirecțional.

Pentru că ne dorim să devenim o comunitate proactivă, care crește idei și încurajează inițiative relevante social, te invităm să ni te alături și în grupul de facebook:  ZoomZet Bistrița-Năsăud.

 

Materialele (text, foto / video) aflate pe acest site au caracter de proprietate intelectuală și sunt protejate prin Legea 8/1996 privind dreptul de autor și celelalte drepturi conexe. Toate titlurile și interesele legate de pagina zoomzetbn.ro sunt deținute, licențiate și controlate de administrator sau de către partea îndreptățită ca furnizor al conținutului (denumită “furnizor terță parte”). Preluarea integrală sau parțială a informațiilor și a materialelor foto/video este permisă doar cu precizarea sursei printr-un link activ către pagina zoomzetbn.ro.

Date de contact:

✉️ redactia@zoomzetbn.ro

📞 +40742 982 346