Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Recomandări din partea polițiștilor, pentru o minivacanță în siguranță

În perioada 29 decembrie 2023 – 02 ianuarie 2024, efectivele de poliție au fost suplimentate, astfel că peste 600 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme, criminaliști și luptători de la acțiuni speciale își vor exercita atribuțiile de serviciu pe segmentele specifice, și, de asemenea, împreună cu efectivele celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor acționa pentru respectarea ordinii și liniștii publice și aplicarea actelor normative în vigoare, cât și pentru gestionarea evenimentelor, din noaptea de Revelion.

Echipele operative constituite din polițiști de ordine publică, rutieră, investigații criminale vor asigura intervenția în situații de urgență la toate evenimentele și sesizările prin 112.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bistrița-Năsăud împreună cu polițiștii altor structuri vor acționa pentru prevenirea, identificarea si combaterea evenimentelor negative, generate de nerespectarea prevederilor legale ce reglementeazădeținerea, comercializarea şi folosirea articolelor pirotehnice.

Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă.

Pe linie rutieră, polițiștii vor monitoriza și asigura fluența traficului rutier. Prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză, precum și depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive sunt, de asemenea, obiective principale în activitatea polițiștilor rutieri, aceștia acționând pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere. La activități vor fi folosite aparatele alcooltest, drug test și radare.

Pentru o minivacanță în siguranță, polițiștii vă recomandă:

– Să adoptați un comportament civilizat și să respectați indicaţiile polițiștilor;

– Să fiți atenți la bunurile personale, pentru a nu deveni victimele infracțiunilor de furt;

– Să circulați cu viteză moderată, să fiți prudenți în trafic, să purtați centura de siguranță și să nu aveți alte preocupări la volan, atunci când vă aflați în trafic.

– Nu consumați băuturi alcoolice înainte de a vă urca la volan. De asemenea, nu consumați substanțe psihoactive.

Inspectoratul de Poliție al Județului Bistrița-Năsăud vă urează să treceți în noul an cu gânduri mai bune, speranțe și bucurii!

Distribuie

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Despre noi

Pagina orientată către comunitate și interacțiune cu cititorii. 

Conținut creativ, empatic și multidirecțional.

Pentru că ne dorim să devenim o comunitate proactivă, care crește idei și încurajează inițiative relevante social, te invităm să ni te alături și în grupul de facebook:  ZoomZet Bistrița-Năsăud.

 

Materialele (text, foto / video) aflate pe acest site au caracter de proprietate intelectuală și sunt protejate prin Legea 8/1996 privind dreptul de autor și celelalte drepturi conexe. Toate titlurile și interesele legate de pagina zoomzetbn.ro sunt deținute, licențiate și controlate de administrator sau de către partea îndreptățită ca furnizor al conținutului (denumită “furnizor terță parte”). Preluarea integrală sau parțială a informațiilor și a materialelor foto/video este permisă doar cu precizarea sursei printr-un link activ către pagina zoomzetbn.ro.

Date de contact:

✉️ redactia@zoomzetbn.ro

📞 +40742 982 346