Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elevii unei clase de la CNLR s-au ,,îmbrăcat” în spiriduși și au salvat Crăciunul din Centrul Preventoriu din Ilișua. Au pictat, au împodobit bradul au râs și spus povești

Basmele au fost scrise pentru copii și tot aceștia ar trebui să le trăiască în viața reală. Însă, cruda realitate este cu totul alta, atunci când circumstanțele vieții și părinții cu probleme de înțeles sau de neînțeles, se revarsă asupra unor suflete nevinovate. Pentru copiii din Preventoriu din Ilișua, aceasta este o certitudine, în fiecare moment din zi și din noapte.

Au părinţi prea săraci sau care i-au uitat, alții sunt orfani şi nu mai au pe nimeni, dar toți aşteaptă o mângâiere, dragoste, iar orice cadou îi bucură mai mult decât pe alți copii. E dovada vie că cineva s-a gândit și la ei.

O clasă de la un liceu din Bistrița a jucat rolul spiridușilor, descurcând ițele unei lumi dăinuitoare și plină de fapte bune. Au adunat toate cele necesare pentru a decora aproximativ 80 de globuri împreună cu cei mici, au împodobit mai apoi bradul, au cântat și s-au bucurat. Au râs și au plâns. Iar globurile au rămas acolo, în brad, să vorbească despre prietenie și despre gesturile care au gustul fericirii.

Camera s-a umplut rapid de pensule, culori acrilice, sclipici, perle și pietre, instalație pentru pom și, firește, fructe și dulciuri, ca un adevărat atelier de-a Moșului.

,,E de-ajuns o mână de prieteni în asfințit…Iar dacă prietenii sunt elevii din clasa a IX-a D de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița, cu atât mai bine. Dăruieşte bucurie – pentru că avem nevoie de foarte puțin pentru a fi fericiți – așa s-a numit proiectul clasei a IX-a D, la care au participat 20 de elevi, coordonați de diriginta lor, prof. Ancuta Mititean și însoțiți de câtiva părinți: Aurelia Dan, Anamaria Tofană, Eugenia Micle, Nicoleta Cotul-Pop și de un bunic. Însoțiți, pentru că proiectul i-a vizat pe elevii de la Preventoriul Ilișua”, au transmis reprezentanții liceului pe pagina oficială de facebook.

Sursă foto: Colegiul Național ,,Liviu Rebreanu”.

La Preventoriu TBC încă de pe vremuri erau aduși copiii din familiile unde era această boală, tocmai pentru a preveni îmbolnăvirea lor, iar alimentația corectă și supravegherea medicală îi ajută să nu fie afectați și ei. Astăzi, în Preventoriu nu este niciun copil bolnav de TBC.

Tinerii de aici au nevoi diferite și totuși comune: iubire, o vorbă bună, mângâiere și caldura unei apropieri sufletești. Oricine poate și dispune de mai mult decât ei este așteptat oricând cu un ajutor sub orice formă.

 

Distribuie

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Despre noi

Pagina orientată către comunitate și interacțiune cu cititorii. 

Conținut creativ, empatic și multidirecțional.

Pentru că ne dorim să devenim o comunitate proactivă, care crește idei și încurajează inițiative relevante social, te invităm să ni te alături și în grupul de facebook:  ZoomZet Bistrița-Năsăud.

 

Materialele (text, foto / video) aflate pe acest site au caracter de proprietate intelectuală și sunt protejate prin Legea 8/1996 privind dreptul de autor și celelalte drepturi conexe. Toate titlurile și interesele legate de pagina zoomzetbn.ro sunt deținute, licențiate și controlate de administrator sau de către partea îndreptățită ca furnizor al conținutului (denumită “furnizor terță parte”). Preluarea integrală sau parțială a informațiilor și a materialelor foto/video este permisă doar cu precizarea sursei printr-un link activ către pagina zoomzetbn.ro.

Date de contact:

✉️ redactia@zoomzetbn.ro

📞 +40742 982 346