Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

METEO. Cum va fi vremea în Bistrița-Năsăud de Crăciun?

Prognoză meteo pentru zilele de Crăciun 24/25/26.12.

Iarnă ca în poveşti în zonele montane şi submontane din județ, unde stratul de zăpadă depăşeşte 25-30 cm.

Ziua de Ajun aduce condiții hibernale, în județul nostru, astfel, cel puțin până spre seară ne bucurăm de un decor alb. Va ninge temporar, pe spații extinse iar la deal şi la munte stratul de zăpadă va creşte constant.

Seara şi noaptea care va urma însă, vremea va intra într-un proces de încălzire accentuată, astfel până dimineață ploile se vor tranforma în lapovițe ṣi apoi ploi.

În ziua de Crăciun, în aceste condiții, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, chiar deosebit de caldă în sudul ṣi vestul județului, unde temperaturile maxime vor tinde spre 10°C. Ploile pe spații extinse din prima parte a zilei, se vor restrânge ca arie spre seară dar până atunci, cantitățile vor depăṣi, local, 15-20 l/mp. Se impune atenție deosebită pe şosele pentru că începând din seara de Ajun, riscul de polei şi ghețuş creşte în urma precipitațiilor lichide prognozate.

Marți, precipitațiile încetează, zărim soarele iar regimul termic va fi caracterizat de o vreme deosebit de caldă, cu maxime cuprinse între 7°C în zonele submontane şi 11°C la podiş, deci mai degrabă o zi autentică de primăvară.

Sursă foto: Ionuț Melente

Distribuie

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Despre noi

Pagina orientată către comunitate și interacțiune cu cititorii. 

Conținut creativ, empatic și multidirecțional.

Pentru că ne dorim să devenim o comunitate proactivă, care crește idei și încurajează inițiative relevante social, te invităm să ni te alături și în grupul de facebook:  ZoomZet Bistrița-Năsăud.

 

Materialele (text, foto / video) aflate pe acest site au caracter de proprietate intelectuală și sunt protejate prin Legea 8/1996 privind dreptul de autor și celelalte drepturi conexe. Toate titlurile și interesele legate de pagina zoomzetbn.ro sunt deținute, licențiate și controlate de administrator sau de către partea îndreptățită ca furnizor al conținutului (denumită “furnizor terță parte”). Preluarea integrală sau parțială a informațiilor și a materialelor foto/video este permisă doar cu precizarea sursei printr-un link activ către pagina zoomzetbn.ro.

Date de contact:

✉️ redactia@zoomzetbn.ro

📞 +40742 982 346