Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mâna întinsă de sezon: ,,Nu mai dați bani sau alte bunuri cerșetorilor”

Prevenirea și combaterea cerșetoriei sunt prioritare pentru o bună administrație. Perioada Crăciunului este una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, în care există în fiecare „pornirea” de a fi mai bun, mult mai empatic față de suferința și lipsurile altora. Nu puţine sunt, însă, cazurile în care bucuria sărbătorilor se transformă într-o amintire neplăcută din cauza escrocheriile de sezon cărora foarte mulți le cad victime și care, cel puţin în ultimii ani, au luat o amploare puternică.

Pe lângă efortul autorităților locale este nevoie și de implicarea comunității și de conștientizare a impactului negativ al cerșetoriei.

,,Deoarece ne așteptăm în aceasta perioadă la un aflux de persoane ce apelează la mila publică, în special în zona centrelor comerciale și zona Pietonalului Liviu Rebreanu. De aceea, solicităm bistrițenilor ca de fiecare dată când un cerșetor îi abordează să își amintească poveștile din campanie în care am expus diverse cazuri sau în care am devoalat cerșetorii mincinoși care mimau diferite infirmități pentru a atrage mila publică și să NU ofere bani sau alte bunuri acestora”, transmit aceștia pe pagina de Facebook a instituției.

Pana la momentul actual, Poliția Locală a confiscat suma de 946,20 lei, bani primiți de cerșetori de la oamenii cu suflet mare, dar care într-un final au făcut venit la bugetul statului. Măsura confiscării se va aplica fiecărei persoane identificate apelând la mila dumneavoastră.

De la începutul lunii decembrie, au fost identificate cerșind 18 persoane din care 15 sunt majori iar pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoana aptă de muncă, precum și determinarea unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte” a fost aplicat un număr de 21 sancțiuni în sumă totală de 6.250 lei .

Totalul sancțiunilor aplicate de Poliția Locală în anul 2023 în baza legii 61/1991, pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, se ridica la suma de 90.150 lei.

Nu uitați că la orice oră puteți apela Dispeceratul Poliției Locale la numerele 0263 239 376, 0800 0800 33 sau 0756 122 070, iar echipajul nostru cu atribuții pe linie de combatere a cerșetoriei se va deplasa la locul menționat de dumneavoastră pentru a lua măsurile legale.

Sursă: Poliția Locală Bistrița

 

Distribuie

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Despre noi

Pagina orientată către comunitate și interacțiune cu cititorii. 

Conținut creativ, empatic și multidirecțional.

Pentru că ne dorim să devenim o comunitate proactivă, care crește idei și încurajează inițiative relevante social, te invităm să ni te alături și în grupul de facebook:  ZoomZet Bistrița-Năsăud.

 

Materialele (text, foto / video) aflate pe acest site au caracter de proprietate intelectuală și sunt protejate prin Legea 8/1996 privind dreptul de autor și celelalte drepturi conexe. Toate titlurile și interesele legate de pagina zoomzetbn.ro sunt deținute, licențiate și controlate de administrator sau de către partea îndreptățită ca furnizor al conținutului (denumită “furnizor terță parte”). Preluarea integrală sau parțială a informațiilor și a materialelor foto/video este permisă doar cu precizarea sursei printr-un link activ către pagina zoomzetbn.ro.

Date de contact:

✉️ redactia@zoomzetbn.ro

📞 +40742 982 346