Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mai multe persoane fără adăpost, prinse că locuiau în corturi, în pădurea Codrișor. Doi minori era în stare precară

În dimineața zilei de 08 ianuarie 2024 polițiștii locali împreună cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială și ai SPCVSU din cadrul Primăriei municipiului Bistrița au identificat în pădurea Codrișor 3 adăposturi improvizate, în care locuiau un număr de 8 persoane (6 persoane adulte și 2 persoane minore), acestea fiind expuse temperaturilor scăzute.

Persoanele adulte au fost îndrumate către Centrul de noapte și cazare pentru persoane adulte fără adăpost Bistrița pentru a beneficia de serviciile socio-medicale, puse la dispoziție de municipalitate.

Având în vedere starea de sănătate precară a celor 2 minori s-a impus transportarea acestora la UPU Bistrița în scopul instituirii unei conduite terapeutice.

Totodată a fost sesizată instituția DGASPC Bistrița în vederea preluării și instituirii măsurilor de protecție socială față de cei 2 minori.

Ulterior acțiunii s-au întreprins măsuri de ecologizare a zonei de către angajații Primăriei municipiului Bistrița.

 

Distribuie

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Despre noi

Pagina orientată către comunitate și interacțiune cu cititorii. 

Conținut creativ, empatic și multidirecțional.

Pentru că ne dorim să devenim o comunitate proactivă, care crește idei și încurajează inițiative relevante social, te invităm să ni te alături și în grupul de facebook:  ZoomZet Bistrița-Năsăud.

 

Materialele (text, foto / video) aflate pe acest site au caracter de proprietate intelectuală și sunt protejate prin Legea 8/1996 privind dreptul de autor și celelalte drepturi conexe. Toate titlurile și interesele legate de pagina zoomzetbn.ro sunt deținute, licențiate și controlate de administrator sau de către partea îndreptățită ca furnizor al conținutului (denumită “furnizor terță parte”). Preluarea integrală sau parțială a informațiilor și a materialelor foto/video este permisă doar cu precizarea sursei printr-un link activ către pagina zoomzetbn.ro.

Date de contact:

✉️ redactia@zoomzetbn.ro

📞 +40742 982 346