Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ÎN CURÂND. Mamografii digitale de ultimă generație la policlinica SCJUB

Mamografii digitale de ultimă generație la policlinica SCJUB!

În curând, pacientele din Bistrița-Năsăud și nu numai, vor putea beneficia de investigații medicale de specialitate, oferite de unul dintre cele mai performante mamografe digitale existente pe piață, a transmis managerul Gabriel Lazany.

Investiția este realizată din fonduri alocate de Ministerul Sănătății – 90% și cofinanțată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud-10%.

Mamografia este o metodă imagistică de examinare a sânului, o examinare sigură, cu doze foarte mici de radiații, fiind considerată de mare acuratețe în depistarea precoce a cancerului mamar. Spre deosebire de mamografia analogică, cea digitală permite medicului să vizualizeze imaginile pe monitoare de înaltă rezoluție, așa încât se poate ajusta luminozitatea, se poate schimba contrastul și se poate mări imaginea în zonele de interes. De asemenea, se reduce nevoia de repetare a examinării din cauza supra sau subexpunerii la care ar fi supusă pacienta, scăzând doza de radiații și anxietatea pacientei.

Practic, la examenul mamografic se urmăresc parametri precum structura și densitatea sânului, simetria de volum și mărime și prezența de opacități, asimetrii, distorsiuni, microcalcificări suspecte, macrocalcificări, imagini mixte.

Conform ultimelor statistici, cel mai mare număr de cazuri se înregistrează în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 de ani. Aproximativ 11.43% dintre cazurile de cancer de sân din Europa, apar la femei cu vârsta sub 44 de ani;  54% apar la vârsta de 45-69 de ani, iar restul cazurilor la femeile peste această vârstă.

Distribuie

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Despre noi

Pagina orientată către comunitate și interacțiune cu cititorii. 

Conținut creativ, empatic și multidirecțional.

Pentru că ne dorim să devenim o comunitate proactivă, care crește idei și încurajează inițiative relevante social, te invităm să ni te alături și în grupul de facebook:  ZoomZet Bistrița-Năsăud.

 

Materialele (text, foto / video) aflate pe acest site au caracter de proprietate intelectuală și sunt protejate prin Legea 8/1996 privind dreptul de autor și celelalte drepturi conexe. Toate titlurile și interesele legate de pagina zoomzetbn.ro sunt deținute, licențiate și controlate de administrator sau de către partea îndreptățită ca furnizor al conținutului (denumită “furnizor terță parte”). Preluarea integrală sau parțială a informațiilor și a materialelor foto/video este permisă doar cu precizarea sursei printr-un link activ către pagina zoomzetbn.ro.

Date de contact:

✉️ redactia@zoomzetbn.ro

📞 +40742 982 346