Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(FOTO) Localitățile Căianu Mic și Căianu Mare, ,,înghițite de ape”. Paul Știr: ,,Vom lua toate măsurile care se impun pentru sprijinirea gospodăriilor afectate de inundații”

Vremea grea i-a pus la încercare pe locuitorii unor localități județului.

În urma creșterii debitului râului Ilișua, urmare a precipitațiilor și topirii accelerate a zăpezii de la munte, apele au ieșit din matcă și s-au revărsat inundând localitățile Caianu Mic și Căianu Mare.

Din nefericire au fost afectate de ape 27 de gospodării, 2 km de drum și străzi locale, precum și aproximativ 100 ha teren agricol.

,,Cu această ocazie, așa cum am făcut-o de atâtea ori, transmit reprezentanților Apelor Române să trateze cu maximă prioritate și responsabilitate problema râului Ilișua! Pe lungimea localităților Căianu Mic și Căianu Mare, se impune realizarea de urgență a unor lucrări de calibrare a albiei râului Ilișua, pentru evitarea pe viitor a unor evenimente neplăcute, similare celor produse aseară! Râul Ilișua este în administrarea Apelor Române, iar executarea unor lucrări minime de adâncire și lărgire a albiei râului, ar rezolva problema cu care ne confruntăm, iar pentru rezolvarea ei, Primăria Căianu Mic nu poate face nimic pentru că legislația deficitară nu ne permite acest lucru”, informează primarul Paul Știr.

Problema este cunoscută de foarte mulți ani și nu s-a întreprins nimic concret pentru rezolvarea situației, deși am semnalat-o în nenumărate rânduri, fără să fim tratați cu seriozitate de instituțiile care au competență în acest sens!

,,De asemenea, fac un apel și către parlamentarii județului Bistrița-Năsăud, să facă diligențele necesare pentru modificarea legislației, astfel încât, în situații de urgență, administrațiile locale să poată intervenii și pe cursuri de apă care sunt în administrarea Apelor Române. În cursul zilei de astăzi se intervine cu mai multe motopompe din dotarea SVSU Căianu Mic și ISU Bistrița-Năsăud, pentru evacuarea apelor din curțile și grădinile gospodăriilor afectate. Mulțumesc domnului Prefect, Teofil Cioarbă, și ISU Bistrița-Năsăud, pentru sprijinul acordat. Primăria Căianu Mic, va lua toate măsurile care se impun pentru sprijinirea gospodăriilor afectate de inundații”, a ttransmis primarul Paul Știr.

Distribuie

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Despre noi

Pagina orientată către comunitate și interacțiune cu cititorii. 

Conținut creativ, empatic și multidirecțional.

Pentru că ne dorim să devenim o comunitate proactivă, care crește idei și încurajează inițiative relevante social, te invităm să ni te alături și în grupul de facebook:  ZoomZet Bistrița-Năsăud.

 

Materialele (text, foto / video) aflate pe acest site au caracter de proprietate intelectuală și sunt protejate prin Legea 8/1996 privind dreptul de autor și celelalte drepturi conexe. Toate titlurile și interesele legate de pagina zoomzetbn.ro sunt deținute, licențiate și controlate de administrator sau de către partea îndreptățită ca furnizor al conținutului (denumită “furnizor terță parte”). Preluarea integrală sau parțială a informațiilor și a materialelor foto/video este permisă doar cu precizarea sursei printr-un link activ către pagina zoomzetbn.ro.

Date de contact:

✉️ redactia@zoomzetbn.ro

📞 +40742 982 346