Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(FOTO) S-a dat undă verde circulației pe drumul județean 173 Budacu de Sus-Șoimuș-Șieu! Investiția a fost de aproape 9 milioane de euro

Săptămâna începe cu vești bune pentru comunitatea de pe valea Șieului și de pe valea Budacului, prin modernizarea și consolidarea drumului județean 173, Budacu de Sus-Șoimuș-Șieu (6,52 km).

O investiție realizată din fonduri europene și bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

,,Astăzi recepţionăm DJ 173, marți pe cel de la Bistriţa la Tărpiu. Aş vrea să felicit conducerea Îndemânarea Prod Com, antreprenorul general care, împreună cu DP Proiect SRL – la lucrări de proiectare, au derulat această investiţie extrem de importantă, cu foarte multe complicaţii pe parcursul execuţiei lucrărilor. Au fost multe dezbateri în legătura cu alunecarea acestui deal, care a alunecat în integralitate, iar costurile de stabilizare a dealului au fost mai mari decât cele totale pentru modernizarea drumului, cu o lungime de 6,52 km, sursa de finanţare – Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi bugetul propriu al Consiliului Judeţean. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 luni, mai exact zece ani, cu consolidări pe o distanţă de circa 3 km, cu 594 de piloni foraţi pe o lungime de 7,7 km, parapete de siguranţă pe 577 m şi celelalte lucrări necesare. Odată cu finalizarea acestui drum, avem foarte multe rute alternative care pot scurta şi fluidiza traficul de pe Valea Şieului către Valea Budacului, de aici se poate ajunge foarte uşor, evitând aglomeraţia din municipiul Bistriţa spre Valea Bârgăului sau spre Valea Ilvelor, direct de pe Valea Şieului, fără a mai trece prin oraş”, a tranmis președintele CJ Emil Radu Moldovan.

Pe lângă lucrările de modernizare a părții carosabile s-au realizat și lucrări de colectare a apelor de suprafață și de adâncime, lucrări de consolidare a versanților cu ziduri de sprijin din beton și consolidare cu piloți forați, semnalizare rutieră, marcaje, amenajare șanțuri ranfort și șanțuri pereate.

Date tehnice

Lungime: 6.52 km

Constructor: Societatea INDEMINAREA PRODCOM SRL (lucrările de construcție) și  Societatea DP PROIECT SRL (lucrările de proiectare)

Sursa de finanțare: POR (2014/2020) și bugetul CJ BN

Valoarea proiectului: 44.3 mil lei ( 8,8 mil euro)

Perioada de garanție a lucrărilor: 120 de luni (10 ani)

Lucrările executate sunt: modernizarea părții carosabile cu îmbrăcăminte bituminoasă, lucrări de consolidare cu ziduri de sprijin din beton, lucrări de evacuare a apelor pluviale (șanțuri betonate, șanțuri de pământ, rigole carosabile, podețe tubulare), modernizarea acceselor la proprietăți și a drumurilor laterale, lucrări de siguranță rutieră (indicatoare rutiere, parapet de siguranță, marcaje rutiere, borne kilometrice).

Consolidare: Principalele lucrări executate: 594 de piloni forați (7,7 km), parapet de siguranță (567 m), evacuarea apelor (șanțuri pereate cu beton, rigole de acostament, rigole ranforsate, cămine de dren), ziduri de sprijin din beton.

Sursă foto: Emil Radu Moldovan

Distribuie

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Despre noi

Pagina orientată către comunitate și interacțiune cu cititorii. 

Conținut creativ, empatic și multidirecțional.

Pentru că ne dorim să devenim o comunitate proactivă, care crește idei și încurajează inițiative relevante social, te invităm să ni te alături și în grupul de facebook:  ZoomZet Bistrița-Năsăud.

 

Materialele (text, foto / video) aflate pe acest site au caracter de proprietate intelectuală și sunt protejate prin Legea 8/1996 privind dreptul de autor și celelalte drepturi conexe. Toate titlurile și interesele legate de pagina zoomzetbn.ro sunt deținute, licențiate și controlate de administrator sau de către partea îndreptățită ca furnizor al conținutului (denumită “furnizor terță parte”). Preluarea integrală sau parțială a informațiilor și a materialelor foto/video este permisă doar cu precizarea sursei printr-un link activ către pagina zoomzetbn.ro.

Date de contact:

✉️ redactia@zoomzetbn.ro

📞 +40742 982 346