Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Expoziție ,,Depozit ’89. Ultima noapte de comunist” la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

În cadrul unei ample campanii de recuperare a memoriei comuniste, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud își propune să scoată de pe rafturile peticite cu hârtie zgrumțuroasă fel și fel de bunuri. O bucată de istorie bine păstrată prin debarale prăfuite sau sertare cu miros de tinerețe și obiecte care parcă te trimit în timp și îți vorbesc despre altă viață pot fi văzute în cadrul expoziției.

Evenimentul are loc joi, 16 noiembrie de la ora 14:00 în sala Ștefan Dănilă.

,,Prin organizarea acestui proiect expozițional, noua perspectivă propusă este îmbinarea stilului clasic de amenajare al unei camere din perioada comunistă și o abordare modernă de expunere al obiectelor primite în cadrul campaniei desfășurate de noi. Prin modul simplu de expunere al obiectelor ne-am propus să reconstituim atât o poveste nostalgică a acelor vremuri, cât și de a scoate în evidență o parte a istoriei noastre recente. Proiectul expozițional are ca scop aducerea în discuție a unor aspecte din viața publică și privată a regimului comunist. Expoziția este documentată prin texte științifice, lozinci și imagini din perioada respectivă”, au transmis reprezentanții insituției.

Distribuie

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Despre noi

Pagina orientată către comunitate și interacțiune cu cititorii. 

Conținut creativ, empatic și multidirecțional.

Pentru că ne dorim să devenim o comunitate proactivă, care crește idei și încurajează inițiative relevante social, te invităm să ni te alături și în grupul de facebook:  ZoomZet Bistrița-Năsăud.

 

Materialele (text, foto / video) aflate pe acest site au caracter de proprietate intelectuală și sunt protejate prin Legea 8/1996 privind dreptul de autor și celelalte drepturi conexe. Toate titlurile și interesele legate de pagina zoomzetbn.ro sunt deținute, licențiate și controlate de administrator sau de către partea îndreptățită ca furnizor al conținutului (denumită “furnizor terță parte”). Preluarea integrală sau parțială a informațiilor și a materialelor foto/video este permisă doar cu precizarea sursei printr-un link activ către pagina zoomzetbn.ro.

Date de contact:

✉️ redactia@zoomzetbn.ro

📞 +40742 982 346