Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Emil Radu Moldovan: ,,Construirea Centrului de Radioterapie este tot mai aproape de realizare”

,,𝗖𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗥𝗮𝗱𝗶𝗼𝘁𝗲𝗿𝗮𝗽𝗶𝗲 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝘁𝗼𝘁 𝗺𝗮𝗶 𝗮𝗽𝗿𝗼𝗮𝗽𝗲 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲”

Un centru de radioterapie va fi ridicat pe strada Alba Iulia din Bistrița, sub bagheta MedEuropa, dotat cu tehnologie de ultimă generație și va fi deservit de echipe de specialiști în domeniu.

În 3 octombrie CJ a semnat contractul de concesiune a terenului-imobil situat pe str. Alba Iulia nr. 7 din Bistrița, proprietate publică a județului, în scopul construirii, dotării și exploatării unui centru de radioterapie, pe o durată de 49 de ani, câștigătorul licitației fiind MedEuropa SRL din Brașov.

La debutul lunii octombrie a fost semnat contractul de concesiune a terenului-imobil situat în municipiul Bistrița, str. Alba Iulia nr. 7, proprietate publică a județului Bistrița-Năsăud, în scopul construirii, dotării și exploatării unui centru de radioterapie, pe o durată de 49 de ani. Semnaturile au fost date de vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără, și dr. Bogdan Ioan Angheloiu, reprezentantul legal al Societății MedEuropa SRL (Brașov, str. Turnului nr. 5), câștigător al licitației.

Se dorește ca viitorul centru de radioterapie să fie realizat în maxim 16 luni de la data semnării contractului de concesiune.

Centrul va fi prevăzut cu 2 buncăre ce vor fi echipate cu 2 acceleratoare liniare moderne de particule, un echipament computer tomograf în vederea simulării, sisteme hardware și software necesare efectuării planurilor de tratament, cameră de scintigrafie și echipamentul aferent, precum și echipamente de dozimetrie necesare bunei practici medicale din radioterapie.

Celelalte funcții medicale, imagistica de înalta performanță, cabinete medicale, saloane pentru specializare de zi, zona de așteptare, departament administrativ se vor dimensiona în funcție de necesitățile pacienților, care vor avea astfel acces la o tehnologie de ultima generație și vor beneficia de experiența și profesionalismul unor echipe de specialiști, formați în acord cu cele mai înalte standarde în domeniul medical, promovate și de centrele MedEuropa din București, Oradea, Constanța și Brașov.

Conform Ministrului Sănătăţii, anul trecut au fost diagnosticate, la nivel naţional, aproximativ 100.000 de cazuri noi de cancer, boală care a devenit una din principalele cauze de morbiditate şi de mortalitate în România.

Așa va arăta Centrul de Radioterapie, șansa la viață pentru mii de oameni din județul nostru care luptă cu boala nemiloasă.

___________________

𝗔𝗰𝗲𝘀𝘁𝗮 𝘃𝗮 𝗳𝗶 𝗱𝗼𝘁𝗮𝘁 𝗰𝘂:

  • un echipament computer tomograf

sisteme hardware și software necesare efectuării planurilor de tratament

  • cameră de scintigrafie,
  • echipamente de dozimetrie
  • imagistica de înalta performanță
  • cabinete medicale
  • saloane pentru specializare de zi
  • zona de așteptare
  • 2 buncăre
  • 2 acceleratoare liniare moderne de particule
  • departament administrativ.

centru de radioterapie

Distribuie

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Despre noi

Pagina orientată către comunitate și interacțiune cu cititorii. 

Conținut creativ, empatic și multidirecțional.

Pentru că ne dorim să devenim o comunitate proactivă, care crește idei și încurajează inițiative relevante social, te invităm să ni te alături și în grupul de facebook:  ZoomZet Bistrița-Năsăud.

 

Materialele (text, foto / video) aflate pe acest site au caracter de proprietate intelectuală și sunt protejate prin Legea 8/1996 privind dreptul de autor și celelalte drepturi conexe. Toate titlurile și interesele legate de pagina zoomzetbn.ro sunt deținute, licențiate și controlate de administrator sau de către partea îndreptățită ca furnizor al conținutului (denumită “furnizor terță parte”). Preluarea integrală sau parțială a informațiilor și a materialelor foto/video este permisă doar cu precizarea sursei printr-un link activ către pagina zoomzetbn.ro.

Date de contact:

✉️ redactia@zoomzetbn.ro

📞 +40742 982 346