Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării: Granturi de până la 6000 de euro pentru elevii cu rezultate deosebite

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării Bogdan Ivan a anunță semnarea contractelor de finanțare cu nouă universități din întreaga țară, ai căror studenți au înregistrat performanțe deosebite la învățătură și rezultate solide la olimpiadele naționale și internaționale.

Scopul este de a continua să studieze în țară, anunță Ministerul Cercetării.

,,Am promis că facem tot posibilul să ne ținem tinerii geniali acasă, în România – și ne ținem de cuvânt. După 6 ani, am deblocat finanțarea pentru Programul “Grantul pentru tineri cercetători REGELE CAROL I”! Am semnat contractele de finanțare în valoare de peste 3,7 milioane de lei, a precizat ministrul Bogdan Ivan Gruia.

68 de elevi de liceu cu rezultate deosebite la învățătură, respectiv distincții la olimpiadele naționale sau internaționale, vor primi granturi de la 1000 la 6000 de euro anual, dacă aleg să își continue studiile universitare într-o universitate din România. Împreună, păstrând tinerii geniali acasă și sprijinind excelența în cercetare și inovare, vom fi mai puternici, a mai completat ministrul Bogdan Ivan.

Cele 9 universități cu care au fost semnate contracte de finanțare sunt:

  1. Școala Națională de Studii Politice și Administrative
  2. Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca
  3. Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București
  4. Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca
  5. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați
  6. Universitatea Tehnică ‘”Gheorghe Asachi” din Iași
  7. Universitatea Transilvania Brașov
  8. Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca
  9. Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. POPA” Iași

Distribuie

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Despre noi

Pagina orientată către comunitate și interacțiune cu cititorii. 

Conținut creativ, empatic și multidirecțional.

Pentru că ne dorim să devenim o comunitate proactivă, care crește idei și încurajează inițiative relevante social, te invităm să ni te alături și în grupul de facebook:  ZoomZet Bistrița-Năsăud.

 

Materialele (text, foto / video) aflate pe acest site au caracter de proprietate intelectuală și sunt protejate prin Legea 8/1996 privind dreptul de autor și celelalte drepturi conexe. Toate titlurile și interesele legate de pagina zoomzetbn.ro sunt deținute, licențiate și controlate de administrator sau de către partea îndreptățită ca furnizor al conținutului (denumită “furnizor terță parte”). Preluarea integrală sau parțială a informațiilor și a materialelor foto/video este permisă doar cu precizarea sursei printr-un link activ către pagina zoomzetbn.ro.

Date de contact:

✉️ redactia@zoomzetbn.ro

📞 +40742 982 346