Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aproximativ 3,5 tone de articole pirotehnice confiscate de polițiști dintr-un depozit din Năsăud

Aproape 3.500 de kilograme de articole pirotehnice au fost ridicate în urma unor controale și verificări, de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, se arată într-un comunicat din partea IPJ BN.

În această perioadă, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bistrița-Năsăud desfășoară controalele și verificările în cadrul acțiunii „Pirotehnic 2023/2024”, privind articolelor pirotehnice. La nivel județean, au fost desfășurate verificări la societățile autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice.

Astfel, la data de 7 decembrie a.c., în urma unui control efectuat de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase, la o societate comercială din Năsăud, au fost descoperite 190 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, P1 și T1, deși era autorizată să dețină doar maximum 100 de kilograme.

De asemenea, în urma controlului efectuat la depozitul aceleiași societății comerciale, situat în orașul Năsăud, au fost descoperite 3.282 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, P1 și T1, fiind autorizată să dețină doar maximum 1.000 de kilograme.

Astfel, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3.472 de kilograme de articole pirotehnice.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzută de Legea nr. 126/1995.

*

Informații de background:

În perioada 14 noiembrie 2023 – 5 ianuarie 2024, la nivel național, vor fi intensificate activitățile de verificare în cadrul acțiunii „PIROTEHNIC”, în scopul prevenirii oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Activităţile, desfășurate sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au scopul de a creşte siguranţa cetăţeanului prin activităţi de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi utilizarea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2023/2024.

articole pirotehnice

Distribuie

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Despre noi

Pagina orientată către comunitate și interacțiune cu cititorii. 

Conținut creativ, empatic și multidirecțional.

Pentru că ne dorim să devenim o comunitate proactivă, care crește idei și încurajează inițiative relevante social, te invităm să ni te alături și în grupul de facebook:  ZoomZet Bistrița-Năsăud.

 

Materialele (text, foto / video) aflate pe acest site au caracter de proprietate intelectuală și sunt protejate prin Legea 8/1996 privind dreptul de autor și celelalte drepturi conexe. Toate titlurile și interesele legate de pagina zoomzetbn.ro sunt deținute, licențiate și controlate de administrator sau de către partea îndreptățită ca furnizor al conținutului (denumită “furnizor terță parte”). Preluarea integrală sau parțială a informațiilor și a materialelor foto/video este permisă doar cu precizarea sursei printr-un link activ către pagina zoomzetbn.ro.

Date de contact:

✉️ redactia@zoomzetbn.ro

📞 +40742 982 346